Zwanger in Den Haag Ypenburg

Woon je in Den Haag Ypenburg en ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Een bijzondere tijd om heerlijk van te genieten. Er komen ook een hoop praktische zaken op je af: van het afspraken inplannen bij de verloskundige, maar ook alle spullen verzamelen die je tijdens en na de bevalling nodig hebt.

Zwanger? Regel de kraamzorg en kinderopvang in Ypenburg op tijd

Hoewel het nu misschien nog ver van je bed lijkt, is het slim om – zodra je weet dat je zwanger bent – zo snel mogelijk de kraamzorg en de kinderopvang te regelen. De meeste kraamzorgcentra raden aan om je vlak na de termijnecho (rond de twaalfde week) aan te melden voor de kraamzorg. Weet je al of je na je bevalling wilt (blijven) werken? Als je na je verlof aan het werk gaat, dan heb je opvang nodig voor je kind. Gaat je baby na je verlof naar een kinderdagverblijf? Schrijf je kind dan nu alvast in. Door je baby zo snel mogelijk tijdens je zwangerschap in te schrijven, maak je de meeste kans op een plekje bij de opvang van je eerste keuze.

Kinderopvang in Ypenburg

Ben je in verwachting, woon je in Den Haag Ypenburg en wil je je baby nu alvast opgeven voor de kinderopvang bij jou in de buurt? Up biedt jouw baby straks een plek waar hij zich thuis voelt en waar zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Bekijk onze kinderdagverblijven in Den Haag/Ypenburg.

Wil je eerst een kijkje nemen bij Up? Vraag dan een rondleiding aan>> Als er plek is bij de vestiging van Up die je gekozen hebt, dan reserveren we meteen een plaats voor je kind. Een inschrijving is gratis en pas definitief als je ons aanbod bevestigd hebt. Heb je vragen? Bel dan met een van onze collega’s: 070 – 7920103.

Wenmoment

Ben je zwanger en ga je na de bevalling weer aan het werk? Voor zowel jou als je baby is de overgang van thuis naar de opvang een grote stap. Sommige moeders kijken er naar uit om weer aan het werk te gaan, andere moeders zien er juist tegenop om weer te beginnen met werken. Bij Up begrijpen we dat en plannen daarom voor de eerste opvangdag altijd een wenmoment in. In de periode tussen je kraamtijd en het einde van je verlof maken we een afspraak, zodat jij en je kindje alvast wennen aan deze andere omgeving.

Verloskundige in Den Haag Ypenburg

Als je zwanger bent en je woont in Den Haag Ypenburg of omgeving, kun je contact opnemen met de Verloskundigenpraktijk Ypenburg. Een verloskundige houdt je gezondheid en die van de baby in de gaten tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. De verloskundige informeert en controleert de groei en ontwikkeling van je baby. Je kunt bijvoorbeeld bij de verloskundigenpraktijk terecht voor de 20-wekenecho, maar je krijgt er ook informatie om je voor te bereiden op de bevalling en het aanstaande ouderschap.

Checklist voor bevalling: dit heb je nodig

Of je straks in het ziekenhuis of thuis bevalt, er zijn een aantal belangrijke producten om in de buurt te hebben voor als de baby komt. Bekijk hier de checklist.

Na de bevalling: kraamtijd en kraamvisite

Na de bevalling geniet je van je baby. Je lichaam herstelt zich en je leert je kindje tijdens de kraamtijd steeds beter kennen. Hoe zit het qua voeding en slaapritme van je kind en hoe ga je om met de kraamvisite? Check hieronder wat praktische informatie rondom de kraamtijd.

Voedingsschema pasgeboren baby

De eerste week drinkt je baby minimaal elke drie uur. ’s Nachts zit er soms wat langer tussen de voedingen, maximaal vijf uur. De meeste baby’s geven het zelf aan als ze honger hebben, maar het komt ook voor dat je je baby wakker moet maken voor een voeding. De kraamverzorgster en verloskundige geven je advies. Veel moeders zijn in het begin onzeker en bang dat hun kind niet genoeg melk binnenkrijgt. Twijfel jij ook? Geef het aan bij de kraamhulp, zij houdt dit nauwlettend in de gaten. Of overleg (telefonisch) met het consultatiebureau of de lactatiekundige.

Hoe vaak slaapt een baby?

Om goed te kunnen groeien, is voldoende slaap onmisbaar voor je baby. Kijk er dus niet raar van op als je kindje in het begin gemiddeld zestien tot twintig uur per dag slaapt. In het begin slapen baby’s in blokjes van zo’n twee tot drie uur per keer. Na elk slaapje is het weer tijd voor een voeding. Langzamerhand ontwikkelt hij een dag-en-nachtslaapritme. Heeft jouw baby een compleet ander slaapritme? Maak je geen zorgen, geen enkele baby slaapt even lang. Het ritme dat we noemen is een gemiddelde. Neem bij twijfel gerust contact op met het consultatiebureau om te overleggen of jouw kindje voldoende slaapt.

Zo ga je om met kraambezoek

Over hoe je omgaat met kraamvisite is heel persoonlijk. De een kan niet wachten om de baby aan zoveel mogelijk familie en vrienden te showen. De ander houdt visite de eerste tijd af en geniet eerst met het eigen gezin van de baby-bubbel. Doe gewoon wat goed voelt voor jou en je baby.

Vragen? Bel 070 - 7920101